Tehnologija

TV v računalnik prek USB 2.0

Trust je na trg poslal napravo digital PCTV, ki poleg nadgradnje računalnika v sprejemnik televizijskega signala omogoča tudi osnovno urejanje videoposnetkov. Sliko s televizijskega zaslona (naprava podpira sprejem kabelskih kanalov na območju hyperband), videorekorderja, kamere ali dvd-predvajalnika je mogoče posneti na trdi disk, povezava med napravo in računalnikom poteka prek vmesnika USB 2.0, zato je sliko mogoče spremljati tudi čez ves zaslon, za napajanje pa ni potreben dodaten kabel.

Bistveno nižje evrocene

Pristojni ministri 27 članic Evropske unije so se na računalniškem sejmu Cebit v Hannovru strinjali z zamislijo Redingove, naj cena minute klica iz tujine v domovino ne presega 50 centov, dohodni klici pa naj bi uporabnike med gostovanjem v tujem omrežju stali največ 25 centov. Redingova je sicer želela postaviti najvišjo ceno minute gostovanja celo na 40 centov, a je bila pripravljena sprejeti kompromis.

Ugibanje o dejanskih prihodkih

Pred desetletjem so bile visoke cene mednarodnih klicev in tudi gostovanja z mobilnim telefonom v tujini morda res pogojene z visoko ceno mednarodnih povezav. Poslovni izkazi mobilnih operaterjev na tem področju kažejo drugačno sliko. V času hiperkomunikacijske družbe so namreč dobički od medomrežnega povezovanja in gostovanja uporabnikov – po poslovnih izkazih sodeč – dokaj visoki.

Potrošniki vračajo udarec

Novembra 2005 je predsednik uprave družbe Vodafone za ugledni Sunday Times potrdil, da Vodafone ustvari približno 60 odstotkov dobička s prodajo storitev in izdelkov poslovnim uporabnikom, ki niso preveč občutljivi na visoke cene. Za običajne potrošnike ga ni preveč skrbelo. Verjetno si ni predstavljal, da bodo interesne skupine, kot je INTUG (ta že od leta 1998 opozarja na neznansko visoke cene, ki menda nimajo prave podlage), dobile tako močnega zaveznika, kot je evropska komisarka za informacijsko družbo in medije Viviane Reding.

 

Dlančniki so v zadnjih letih močno pridobili ugled. Po prihodu prvega palm pilota se je njihova tržna pot samo strmo vzpenjala. Že na začetku so nam obljubljali, da bo kmalu mogoče z njimi početi še kaj drugega, pa se je zdelo, kot da se delajo norca iz nas Evropejcev – dodatka za GSM ni bilo od nikoder. Vmes je v ZDA prišel na trg šel palm VII, ki je imel telefon kar vgrajen ⋯ V omrežje se je mogoče priključiti le z dvigom zunanje antene.

Na tej strani Atlantika smo spet lahko samo zavzdihnili. Razveselil nas je šele letošnji Cebit (kakšno o njem boste tule še lahko prebrali), na katerem je kar mrgolelo najrazličnejših dodatkov, med njimi tudi za povezavo v omrežja GSM. Preprosto – priključiš in se pogovarjaš ali pošiljaš podatke. Pravzaprav so nam s temi novostmi vsaj malce obrnili tok misli. Prej smo bili namreč prepričani, da so »pametni« telefoni domena izdelovalcev mobilnikov, zdaj so se zbudili tisti, ki izdelujejo dlančnike. Veselo bo, vam povem. Še sam ne vem, ali naj se odločim za GSM-dodatek ali naj raje počakam, da vse skupaj začne delovati bolj zanesljivo, predvsem pa, da bo vse skupaj nekoliko ceneje. Vmes se lahko odločim še za kakšen drugačen privesek k palmu, denimo za digitalni fotoaparat, a o njegovi kakovosti in uporabnosti naj kaj napiše kdo drug. Mene stvari včasih že tako zapeljujejo, da me kar zapeljejo – to pa ni dobro za objektivno informacijo, mar ne?Learn more about NYC Car Service nycairportslimo at http://www.nycairportslimo.com
check out this page for a dependable seller that will give you the Social Media Marketing you’re looking for quickly and easily.